yangın kapısı Temel Açıklaması
yangın kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar kullanma saatleri dışında hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık strüktürlıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden henüz zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Yangın kapıları yangın simultane, binalarda taksimmler arası yangın intikalini belli bir bugün aralığında engellerken aynı anda insanların intikaline olanak sağlayan baplardır.
Yangın kapısının (acil çıkış kapısının) asıl amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide kuruluşlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki duman, yangın, doğal gaz vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu olumsuz koşulların başka katlara geçişini hapsetmek veya muhtemel başüstüneğu denli geciktirmektir.
Dışarıdan methale şayan bir alanda kullanılacaksa öncelikle dışarıdan kilitlenebilmeli ancak yangın çabucak dâhilen açılmalıdır (Antipanik dizge), sineeride kullanılacaksa antipanik amerikan bar sistemine tavır gereğince lüzumlu bulunmamakta fakat arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi sıfır kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın simultane açılmamaktadır.
Yangına karşı güvende ertelenmek amacıyla kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, ciddi anda insanların dirilik emniyetliğini peylemek için kapı kasası ve kullanılan başka aksesuarlarıyla yüreklilik oluşum etmekteyiz.
Antrparantez, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda tembihyorlar.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı umumiyetle 60 zaman, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine gerelti olan evgin mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere cemi kalabalık olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel tavır anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya essah birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları ciğerin bu menteşelerin esenlıklı çkırmızıışması Yangın Çıkış Kapısı ve kapıyı geçmiş kapatması gerekir.
Canipıcı gereç derunermeyen ve tarafıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yönıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, su sprey ve benzeri vesair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi strüktürlmayabilir.
Sadece kapının açılması görevini adına getirmekle kalmayan Panik Pas aynı zamanda bapnın emniyetli olarak kapanmasını katkısızlar.
Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı yahut Yangın Çıkış Bapsı olarak aşina kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut müstacel bir vaziyet anında insanların rahat bir itmesi ile içeriden dışarıya esaslı açılmaktadır.
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla alay malay sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler de çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.